REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Italijos ambasadorė Rusijoje gynė žiniasklaidos nepriklausomybę

ŠaltinisAFP-BNS

Italijos ambasadorė Rusijoje penktadienį gynė žiniasklaidos nepriklausomybę, Maskvai iškvietus ją dėl vieno italų televizijos reportažo iš Kursko srities, kur Ukraina vykdo beprecedentį puolimą.

Ceciliai Piccioni (Čečilijai Pičoni) pareikštas griežtas protestas dėl Italijos transliuotojo RAI reporterių komandos, „nelegaliai atvykusios į Rusiją nušviesti nusikalstamos Ukrainos karių teroristinės atakos prieš Kursko sritį“, sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

C. Piccioni per susitikimą paaiškino, kad RAI, „ypač redakcinės komandos, savo veiklą planuoja visiškai laisvai ir nepriklausomai“, naujienų agentūrai AFP nurodė Italijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.

RAI pagrindinė naujienų programa trečiadienį parodė reportažą, kaip ukrainiečių karių lydimi žurnalistai važiuoja per sieną į Rusiją.

Reportaže matyti, kaip jie šarvuotąja transporto priemone važiuoja pro rusiškus kelio ženklus ir atvyksta į Sudžą, esančią už maždaug 10 km nuo sienos. Ten žurnalistai pasikalbėjo su vietos gyventojais.

Rusijos užsienio reikalų ministerija įspėjo, kad „šių Italijos piliečių veiksmai atitinka Rusijos baudžiamajame kodekse“ apibrėžiamas veikas.

Ministerija nurodė, jog Rusijos „kompetentingos žinybos imasi būtinų žingsnių visoms RAI darbuotojų įvykdytų nusikaltimų aplinkybėms nustatyti, kad įvertintų teisinį statusą ir imtųsi atitinkamų priemonių“.

Ukraina, praėjusią savaitę pradėjusi netikėtą įsiveržimą į Kursko sritį, paskelbė kontroliuojanti Sudžą.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte