REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Ekspertai įspėja apie religinio persekiojimo pavojų Europoje

Konferencijoje Berlyne „FoRB ir tolerancija tradicijai: iššūkis pliuralistiniams Vakarams“ religijos laisvės ekspertai diskutavo apie iššūkius, su kuriais susiduria tradicinių mokymų apie šeimą, lytį ir žmogaus prigimtį išpažinėjai Europoje ir Šiaurės Amerikoje. Konferencijoje dalyvavo ekspertai iš Azijos, Amerikos ir Europos.

Kovos su netolerancija krikščionims Europoje observatorijos vykdomoji direktorė Anja Hoffmann pažymėjo, kad tradicinių religinių įsitikinimų reiškimas gali sukelti karjeros nesėkmes, teisines pasekmes ar savicenzūrą. Ji pabrėžė, kad „taikus asmeninių religinių įsitikinimų išreiškimas tapo potencialia politinės karjeros ar įsidarbinimo pabaiga“.

Europos Sąjungos katalikų vyskupų konferencijų komisijos patarėjas teisės klausimais daktaras Jose Luisas Bazanas kalbėjo apie sunkumus, su kuriais krikščionys susiduria susidūrę su „mandagiu persekiojimu“. Jis paminėjo popiežiaus Pranciškaus perspėjimą dėl socialinio ir teisinio spaudimo, kuris trukdo krikščionims gyventi pagal savo įsitikinimus.

Dr. Katharina von Schnurbein, Europos komisijos prieš antisemitizmą koordinatorė, iškėlė būtinybę suderinti religijos laisvę su kitomis visuomenės vertybėmis, pažymėdama, kad jos nėra viena kitą paneigiančios.

Reaguojant į dalyvių susirūpinimą, bus pristatyta nauja religijos laisvei palanki deklaracija, kurią paskelbs Religijos laisvės instituto atstovas Toddas Heisinga. Jis teigė, kad deklaracija gali turėti didelės įtakos ginant religijos laisvę ir skatinant tarpusavio supratimą visuomenėse.

Vengrijos specialusis patarėjas religijos klausimais Marcas Aurelas Erszegi taip pat pažymėjo „kultūrinės pusiausvyros“ išsaugojimo svarbą, pabrėždamas, kad regioninės tradicijos gali padėti pasipriešinti „ideologinei kolonizacijai“, keliančiai grėsmę kultūriniams skirtumams.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte