REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Popiežius Papua Naujosios Gvinėjos lyderiams priminė, kad gamtos išteklius Dievas duoda visiems

ŠaltinisAFP-BNS

Popiežius Pranciškus šeštadienį Papua Naujosios Gvinėjos lyderiams pasakė, kad didžiuliai šalies gamtiniai ištekliai turi teikti naudą visai bendruomenei.

Toks raginimas turi politinę reikšmę šalyje, kur daugelis mano, jog turtai yra švaistomi ar vagiami.

Papua Naujojoje Gvinėjoje yra didžiuliai aukso, vario, nikelio, gamtinių dujų ir medienos ištekliai, paskatinę virtinės tarptautinių kompanijų investicijas.

Tačiau maždaug ketvirtadalis žmonių šalyje gyvena žemiau skurdo ribos ir tik kiek daugiau nei 10 proc. namų ūkių turi elektrą.

„Tai yra gėrybės, kurias Dievas duoda visiems“, – priminė Bažnyčios socialinės doktrinos principą popiežius, susitikęs su politikais, diplomatais ir verslo lyderiais.

Jo komentarai padidins spaudimą Papua Naujosios Gvinėjos vyriausybei ir gali paskatinti milijonus šios šalies katalikų reikalauti ekonominių reformų.

Pasak popiežiaus, net jei išorės ekspertai ir didelės tarptautinės kompanijos turi dalyvauti pasinaudojant šiais turtais, naudos turi gauti ne tik jie.

„Kad būtų galima pasinaudoti šiais turtais, gali prireikti tarptautinių bendrovių kompetencijų, tačiau, kad būtų pagerintos gyvenimo sąlygos, visada reikia paisyti teisingo uždarbio paskirstymo ir vietos žmonių poreikių“, – pabrėžė Pranciškus.

Ši žinia neabejotinai bus artima katalikams didelėse Afrikos, Lotynų Amerikos dalyse ir kitur pasaulyje.

87 metų popiežius Papua Naujojoje Gvinėjoje tęsia 12 dienų kelionę po Aziją ir Ramiojo vandenyno regioną, taip pat akcentuodamas tarpreliginį dialogą.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte