REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

K. Harris rinkėjų palankumo siekia lankydamasi bažnyčioje

ŠaltinisAFP-BNS

Iki JAV prezidento rinkimų liekant kiek daugiau nei dviem savaitėms, Kamala Harris (Kamala Haris) sekmadienį minėdama savo 60-ąjį gimtadienį, siekdama pelnyti darbininkų klasės palankumą, lankėsi juodaodžių bažnyčiose Džordžijoje, o jos 78 metų varžovas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) patiekinėjo klientams bulvytes viename Pensilvanijos „McDonald’s“ restorane.

Visą dieną D. Harris peikė vis labiau menkinančią, tamsią D. Trumpo retoriką rinkimų kampanijoje, o interviu televizijai MSNBC sakė, kad amerikiečiai „nusipelno daug geresnių dalykų“.

„Donaldas Trumpas daugiau niekada neturėtų stovėti už Jungtinių Valstijų prezidento antspaudo. Jis nenusipelnė šios teisės“, – sakė K. Harris.

Pastaruoju metu dokumentų neturinčius migrantus D. Trumpas yra prilyginęs gyvuliams, grasino kerštu savo tariamiems priešams, gyrė autokratus, tokius kaip Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, ir vadino Ameriką žlugusia valstybe, kurią tik jis gali pataisyti.

Savaitgalį jis nevengė ir keiksmų kalbėdamas apie K. Harris.

Kalbėdama vienoje baptistų megabažnyčioje netoli Atlantos, demokratų kandidatė ragino susirinkusiuosius puoselėti užuojautos vertybes, nors kiti „skleidžia neapykantą, sėja baimę ir kelia chaosą“.

Ji taip pat pasirodė kartu su Stevie Wonderiu (Stiviu Vonderiu), kuris sudainavo K. Harris skirtą dainą „Su gimimo diena“ ir ragino rinkėjus „balsuojant galvoti ne tik apie save“.

Džordžija yra viena iš svyruojančiųjų valstijų, kurios, kaip tikimasi, nulems lapkričio 5 dienos rinkimų rezultatą.

D. Trumpas „McDonald’s“ restorane

Likus kiek daugiau nei dviem savaitėms iki rinkimų dienos, demokratų viceprezidentė ir respublikonas milijardierius eksprezidentas įnirtingai lenktyniauja.

Sekmadienį D. Trumpas šypsojosi, kai netoli Filadelfijos esančiame „McDonald’s“ restorane, užsidėjęs juodai geltoną prijuostę ant baltų marškinių su raudonu kaklaraiščiu, dėliojo į indelius bulvytes.

Šis kampanijos sustojimas buvo sumanytas kaip pašaipa K. Harris, kuri yra pasakojusi, kad jaunystėje dirbo šiame greitojo maisto tinkle.

D. Trumpas ne kartą be jokių įrodymų yra sakęs, esą K. Harris niekada nedirbo „McDonald’s“.

Viena K. Harris draugė leidiniui„The New York Times“ sakė prisimenanti, kad ji ten tikrai dirbo.

„Neturiu nieko prieš šį darbą“, – sakė D. Trumpas, o vienu metu paklausė, ar klientai kada nors prašė daugiau druskos.

„Aš mėgstu druską!“ – sušuko jis ir metė šiek tiek druskos per petį ant grindų, paaiškindamas, kad yra prietaringas.

Žurnalistams pasakius, kad sekmadienį taip pat buvo K. Harris gimtadienis, D. Trumpas palinkėjo jai geros kloties.

„Manau, kad nupirksiu jai gėlių, – šmaikštavo jis. – Galbūt nupirksiu jai bulvyčių.“

Ištvermės išbandymas

Paskutines kampanijos dienas svyruojančiosiose valstijose leidžia ne tik abu kandidatai, bet ir jų šalininkės garsenybės.

„Tesla“ ir „SpaceX“ vadovas Elonas Muskas (Ilonas Maskas) asmeniškai prisidėjo prie D. Trumpo rinkimų kampanijos Pensilvanijoje ir surengė keletą renginių šioje valstijoje.

K. Harris irgi pasikvietė į pagalbą žvaigždžių – popmuzikos atlikėjus Lizzo (Lizo) ir Usherį (Ašerį).

Shawnas Fainas (Šonas Feinas) – vienos įtakingiausių šalyje profsąjungų „United Auto Workers“ vadovas – pasirodė Pensilvanijoje K. Harris vardu, pasakodamas kaimo rinkėjams šioje didelėje valstijoje, kad „Trumpą nupirko ir už jį sumokėjo Muskas“ ir kad respublikonai negali tiesiog nusipirkti darbininkų klasės rinkėjų paramos.

„Milijardieriai turi pinigų. Jie gali mesti į rinkimus kiek tik nori pinigų, bet darbininkų klasės žmonės turi balsų, o balsai šioje kovoje yra didysis lygintojas“, – sakė Sh. Fainas.

Prieš savo gimtadienį K. Harris vis dažniau kėlė klausimus dėl D. Trumpo tinkamumo būti prezidentu.

„Dabar jis vengia debatų ir atšaukia interviu dėl išsekimo“, – šeštadienį Atlantoje vykusiame mitinge kalbėjo K. Harris, pašiepdama jo nerišlias, nuo temos nukrypstančias kalbas.

Pats buvęs prezidentas savo mitingų dalyvius stebina kartais keistomis užuominomis ir šokiais.

Sekmadienį D. Trumpas tvirtino, kad jo amžius jo nestabdo, ir Pensilvanijoje sakė, kad „mes turėjome kai kuriuos iš didžiausių lyderių pasaulio istorijoje, kuriems buvo virš 80 metų“.

Tačiau neatrodo, kad D. Trumpo amžius ir spontaniškos pastabos rinkėjams būtų kliūtis, nes apklausos rodo, kad abiejų kandidatų šansai nugalėti – apylygiai.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte