REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Popiežiaus specialusis pasiuntinys lankosi Maskvoje

Šventojo Sosto spaudos tarnybos direktoriaus Matteo Bruni pranešė, kad kardinolas Matteo Zuppi pradėjo naują vizitą Maskvoje, tęsdamas praėjusiais metais popiežiaus Pranciškaus jam pavestą misiją, kurios tikslas – susitikti su valdžios institucijomis ir siekti, kad būtų palengvintas ukrainiečių vaikų grąžinimas šeimoms ir apsikeitimas belaisviais.

Pasak žiniasklaidos, jis kalbėsis su Rusijos vadovybės atstovais, žmogaus teisių ir vaiko teisių komisarais, taip pat su Rusijos stačiatikių bažnyčios atstovais. „Darbotvarkėje numatyti išimtinai humanitariniai klausimai, kurie yra popiežiaus kardinolui patikėtos misijos dalis“, – patikslino šaltinis Kremliuje Rusijos žiniasklaidai.

Zuppi buvo patikėta derėtis humanitariniais klausimais kiek daugiau nei prieš metus. Tuomet jis vyko į Kijevą, Maskvą, Vašingtoną ir Pekiną. Pagrindinis tikslas buvo sukurti iš karo zonų paimtų vaikų grąžinimo į Ukrainą mechanizmą. Tiek Vatikanas, tiek Rusijos pusė išreiškė pasitenkinimą bendradarbiavimu.

Zuppi kelionės į Maskvą išvakarėse popiežių aplankė Ukrainos vadovas Volodymyras Zelenskis. Pasak jo, jis perdavė kalinių, kuriais bus keičiamasi, sąrašus. Vatikanas per Rusijos ambasadą prie Šventojo Sosto jau seniai tarpininkauja šiuo klausimu.

Naujo Maskvos ir visos Rusijos patriarcho Kirilo susitikimo su popiežiaus specialiuoju pasiuntiniu Ukrainos klausimais nesitikima, o kardinolas Zuppi turėtų susitikti su metropolitu Antonijumi (Sevriuku), Rusijos Ortodoksų Bažnyčios išorinių ryšių departamento pirmininku. Tai TASS pranešė patriarcho patarėjas arkivyskupas Nikolajus Balašovas.

„Atsižvelgiant į įtemptą patriarcho Kirilo darbo grafiką, naujo susitikimo su kardinolu Zuppi nenumatoma. Priminsiu, kad Rusijos Ortodoksų Bažnyčios vadovas priėmė kardinolą praėjusių metų birželį. Tačiau, mano žiniomis, svečiui iš Italijos numatytas susitikimas su Volokolamsko metropolitu Antonijumi, Rusijos Ortodoksų Bažnyčios išorinių ryšių departamento pirmininku“, – sakė jis.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte