REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Situacija dėl P. Gražulio kaista – kreipėsi europarlamentarai

2024 m. spalio 7 d. Europos Parlamento narių grupė „Suverenių Tautų Europa“ (Europe of Sovereign Nations, ESN) oficialiai kreipėsi į Europos Parlamento prezidentę Robertą Metsolą, Lietuvos Respublikos Prezidentą Gitaną Nausėdą, vidaus reikalų ministrę Agnę Bilotaitę bei policijos generalinį komisarą Renatą Poželą.

Šis kreipimasis buvo reakcija į smurto incidentą, kurio metu buvo užpultas ir sužalotas jų frakcijos narys Petras Gražulis. Incidentas įvyko rinkimų agitacijos metu Rietave, po kurio P. Gražulis patyrė sveikatos sutrikimų, privertusių jį kreiptis į medikus, teismo medicinos ekspertus bei policiją.

Kreipimesi ESN grupė reikalauja skubaus ir išsamaus tyrimo, siekiant užtikrinti, kad kaltininkai būtų patraukti atsakomybėn. Grupė taip pat išreiškia gilų susirūpinimą dėl rinkimų kampanijų saugumo ir politinės veiklos laisvės Lietuvoje.

Europarlamentarai pabrėžia, kad užpuolimo kaltininkas galimai buvo partijos „Nemuno aušra“ rinkimų komandos narys, dirbantis su Plungės-Rietavo apygardoje kandidatuojančiu Tomu Domarku. Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad T. Domarkas, turintis kriminalinę praeitį, ne kartą buvo teistas už tyčinius nusikaltimus. Tai kelia platesnį susirūpinimą dėl galimos nusikalstamų elementų įtakos politinei veiklai šalyje.

Šis smurtinis išpuolis prieš išrinktą Europos Parlamento narį kelia rimtų klausimų dėl demokratinių procesų saugumo ir rinkimų skaidrumo. ESN grupė ragina Lietuvos valdžios institucijas imtis neatidėliotinų veiksmų siekiant apsaugoti politinės veiklos dalyvių saugumą.

Dėl incidento metu patirtų sužalojimų Petro Gražulio sveikata pablogėjo, todėl parlamentaras buvo priverstas praleisti Europos Parlamento plenarinę sesiją.

Policija antradienį gavo europarlamentaro Petro Gražulio pareiškimą dėl užpuolimo ir sužalojimo Rietavo turguje, BNS patvirtino Klaipėdos apskrities policijos atstovė Asta Kažukauskienė.

Pareiškimas gautas portale „epolicija.lt“.

„Pareigūnai tikslina įvykio aplinkybes, paskui spręs dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, – BNS sakė Klaipėdos apskrities policijos atstovė Asta Kažukauskienė.

Tam numatytas iki dešimties dienų terminas.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte