REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Maskva siekia sustabdyti demografinį nuosmukį, uždraudžiant propaguoti gyvenimo būdą neturint vaikų

ŠaltinisAFP-BNS

Rusijos parlamentarai antradienį paragino uždrausti propaguoti gyvenimo būdą neturint vaikų ir tai būtų naujausia priemonė, nukreipta prieš, kaip sako Maskva, liberalią ideologiją, prieštaraujančią šalies konservatyvioms vertybėms.

Gyventojų senėjimo ir mažo gimstamumo akivaizdoje Maskva siekia sustabdyti demografinį nuosmukį, kurį dar labiau paryškino jos karinis puolimas Ukrainoje ir kuris kelia grėsmę jos ekonominei ateičiai.

Kremlius, galinga Rusijos Stačiatikių bažnyčia ir aukšto rango konservatyvūs visuomenės veikėjai nuolat propaguoja „tradicines vertybes“ kaip apsaugą nuo Vakarų liberalių idėjų ir kaip būdą sustabdyti Rusijos demografinį nuosmukį.

„Pradėjome svarstyti įstatymo projektą, draudžiantį sąmoningo atsisakymo turėti vaikų propagandą“, – socialiniuose tinkluose parašė parlamento pirmininkas Viačeslavas Volodinas.

Jis teigė, kad šios priemonės reikštų „bevaikystės ideologijos ir judėjimo be vaikų draudimą“.

Siūlomas teisės aktas būtų taikomas medžiagai internete, žiniasklaidoje, reklamose ir filmuose.

Už pažeidimus būtų skiriamos baudos nuo 400 tūkst. rublių (3,9 tūkst. eurų) fiziniams asmenims iki 5 mln. rublių (48,3 tūkst. eurų) įmonėms, sakė V. Volodinas.

Jis pridūrė, kad „didelė ir draugiška šeima yra stiprios valstybės pagrindas“.

Viena iš įstatymo projekto iniciatorių, įstatymų leidėja Elvira Aitkulova, teigė, kad vyriausybė remia iniciatyvą.

Rusų populiariojoje kultūroje jau ir taip reti teigiamų porų, nusprendusių neturėti vaikų, vaizdiniai.

Rusijos aukštųjų parlamento rūmų pirmininkė Valentina Matvijenko šį mėnesį laikraščiui „Izvestija“ sakė: „Kalbant apie judėjimą be vaikų, manau, kad jis turėtų būti netgi teisiškai uždraustas, kad jo nebūtų.“

Pasiūlymai primena daugiau nei prieš dešimtmetį priimtus teisės aktus, kuriais buvo uždrausta LGBTIQ santykių „propaganda“ nepilnamečiams. Nuo 2022 metų šis įstatymas taikomas ir suaugusiesiems.

Tuo draudimu iš esmės uždrausta viešai ir žiniasklaidoje vaizduoti „netradicinius seksualinius santykius“. Taip Kremlius vykdo griežtą susidorojimą su Rusijos LGBTIQ bendruomene.

Naujausias įstatymo projektas taip pat primena sovietmečiu galiojusį mokestį bevaikiams vyrams ir moterims.

Valstybinė naujienų agentūra TASS pranešė, kad užsienio piliečiams už dabar svarstomo teisės akto nuostatų pažeidimą grės sulaikymas arba deportavimas.

Prezidentas Vladimiras Putinas jau atgaivino sovietinę tradiciją apdovanoti medaliais daugiavaikių šeimų tėvus ir motinas, kurie taip pat naudojasi įvairiomis mokesčių ir socialinėmis lengvatomis.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte