REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Ateityje Ispanijoje bus beatifikuoti dar 4 000 XX a. kankiniai, teigia ekspertas

ŠaltinisCNA

Ispanijoje beatifikuota 3500 XX a. religinių persekiojimų kankinių, o per artimiausius metus gali būti beatifikuota dar 4000, pasak kunigo José Carloso Martíno de la Hozo (Chosė Karloso Martino de la Hozo), kuris yra šių procesų ekspertas.

„Prieš keletą mėnesių Šventųjų skelbimo dikasterijos prašymu buvo atlikta apklausa, kalbėta su visų vyskupijų šventųjų bylų delegatais, ir sudarytas dar 4 000 galimų palaimintųjų sąrašas“, – aiškina jis.

„Kai šis darbas bus baigtas, o mes tai padarysime per ketverius metus, ant mūsų altorių bus 7 500 kankinių, palaimintųjų“, – aiškino „Opus Dei” Šventųjų skyrimo biuro direktorius.

Šią prognozę jis išsakė Madride pristatydamas asociacijos „Enraizados en Cristo“ („Įsišakniję Kristuje“) išleistą knygą „Hogares de amor y perdón II“ („Meilės ir atleidimo namai II“), kurioje pateikiami 23 šeimų, pasižymėjusių savo narių atsidavimu ir ištikimybe iki pat gyvybės paaukojimo, liudijimai.

M. de la Hoz pabrėžė, kad „didžiausią įspūdį daro tai, jog tų 7500 kankinių, palaimintųjų, kankinystė yra dokumentuota, t. y. jie mirė iš neapykantos tikėjimui, ir dokumentuose užfiksuota, kad jie mirė atleisdami“.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte