REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Seimo rinkimuose balsavimo teisę turės beveik 2,4 mln. rinkėjų

ŠaltinisBNS

Iš viso Seimo rinkimuose balsavimo teisę turės beveik 2,4 mln. rinkėjų, pirmadienį paskelbė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Likus vienai dienai iki išankstinio balsavimo pradžios, VRK patvirtino galutinį rinkimuose turinčių teisę balsuoti rinkėjų sąrašą, kuriame įrašyta 2 375 800 rinkėjų.

Į rinkėjų sąrašą yra įtraukti rinkėjai, kurie yra deklaravę savo gyvenamąją vietą Lietuvoje arba užsiregistravo balsuoti užsienyje.

Lietuvos rinkimų apylinkių rinkėjų sąrašuose įrašyti 2 326 332 rinkėjai. Iš jų 569 tūkst. turi teisę balsuoti namuose, šia teise nusprendė pasinaudoti beveik 95 tūkstančiai rinkėjų

Lietuvos diplomatinėse atstovybėse ir konsulinėse įstaigose balsuojančių rinkėjų sąrašuose yra iš viso 49 468 rinkėjų – tiek, kiek jų užsiregistravo balsuoti užsienyje. Tie rinkėjai, kurie planuoja atvykti balsuoti ambasadoje ar konsulate, dar gali registruotis, pažymėdami konkrečią Lietuvos diplomatinę atstovybę, į kurią planuoja atvykti.

Beveik 80 tūkst. Lietuvos piliečių, kurių deklaruota gyvenamoji vieta nėra žinoma, arba jų asmens dokumento galiojimas yra pasibaigęs ilgiau kaip vienerius metus, balsavimo teisę turi, tačiau į rinkėjų sąrašą kol kas nėra įtraukti, nes nėra aiški jų buvimo vieta.

Anot VRK, tai būtų padaryta, jeigu jie kreiptųsi balsuoti į savo rinkimų apylinkę Lietuvoje ir užpildytų papildomą dokumentą arba užsiregistruotų balsuoti užsienyje.

„Dėl šios priežasties, rinkėjų skaičius iki balsavimo Seimo rinkimuose pabaigos dar gali keistis“, – skelbia VRK.

Lyginant su 2020-ųjų Seimo rinkimais, šiais metais rinkėjų skaičius sumažėjo beveik 82 tūkstančiais.

Pagrindinė Seimo rinkimų diena – spalio 13-oji, išankstinis balsavimas prasidės antradienį, jo metu rinkėjai galės savo valią išreikšti savivaldybėse ir kitose iš anksto nustatytose balsavimo vietose.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte