REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Vienas iš amerikiečių gydytojų pripažino savo kaltę dėl ketamino perdavimo vėliau mirusiam aktoriui M. Perry

ŠaltinisAFP-BNS

Vienas iš dviejų gydytojų, kaltinamų dėl serialo „Draugai“ (Friends) žvaigždės Matthew Perry (Metjaus Perio) mirties perdozavus narkotikų, trečiadienį JAV teisme pripažino savo kaltę. 

54-erių Markui Chavezui (Markui Čavesui) gresia iki dešimties metų kalėjimo. Jis prisipažino rengęs sąmokslą platinti ketaminą, likus kelioms savaitėms iki dienos, kai aktorius buvo rastas negyvas savo namų Los Andžele baseine.

Jis stojo prieš JAV apygardos teisėją Sherilyn Peace Garnett (Šerilin Pys Garnet) Los Andželo teisme ir, prieš pareikšdamas kaltės pripažinimo pareiškimą, atsakė į keletą klausimų.

Nors buvo žinoma, kad M. Perry ilgai kovojo su priklausomybe nuo narkotinių medžiagų, jo mirtis 2023 metų spalį šokiravo milijonus serialo gerbėjų visame pasaulyje.

Baudžiamasis tyrimas buvo pradėtas netrukus po to, kai atlikus skrodimą paaiškėjo, kad aktoriaus organizme buvo didelis kiekis ketamino – stipraus anestetiko.

Dar du į asmenys, siejami su narkotinių medžiagų platinimo schema – padėjėja ir pažįstamas asmuo – jau pripažino savo kaltę.

Kitas gydytojas, Salvadoras Plasencia (Salvadoras Plasensija), kaip įtariama, pirkdavo ketaminą iš M. Chavezo ir parduodavo jį aktoriui daug didesnėmis kainomis.

Ketamino karaliene praminta Jasveen Sangha (Džasvin Sanga), įtariama tiekusi narkotikus turtingiems klientams ir įžymybėms, kaltinama pardavusi mirtiną M. Perry dozę. 

Tiek S. Plasenciai, tiek J. Sanghai be kaltinimo rengus sąmokslą platinti ketaminą, taip pat pareikšta daug kitų kaltinimų, kuriuos jie neigė. 

Jų teisminiai procesai numatyti kovą, o jei jie bus pripažinti kaltais, abiem gresia ilgos laisvės atėmimo bausmės.

M. Chavezas pripažino pardavęs S. Plasensijai ketamino, įskaitant dozes, paimtas iš savo buvusios ketamino klinikos.

Trečiadienį jis buvo paleistas už 50 tūkst. JAV dolerių (45 tūkst. eurų) užstatą, jam uždrausta verstis medicinos praktika. Nuosprendis greičiausiai bus paskelbtas balandį. 

M. Perry, kuris 1994–2004 metais vaidino Čandlerį Bingą itin populiariame seriale „Draugai“, atvirai kalbėjo apie dešimtmečius trukusią kovą su priklausomybe.

Ketaminą aktorius vartojo vykdydamas atidžiai prižiūrimą terapiją. 

Gydytojai ir veterinarai ketaminą naudoja kaip anestetiką, o mokslininkai tyrė, kaip juo galima gydyti depresiją.

Nelegaliai jis vartojamas dėl haliucinogeninio poveikio, nors gali sukelti priklausomybę ir būti pavojingas žmonėms, turintiems sveikatos problemų.

„Draugai“ apie šešių niujorkiečių gyvenimą sulaukė daugybės gerbėjų visame pasaulyje, o iš anksčiau nežinotų aktorių padarė megažvaigždes.

Vaidmuo itin populiariame seriale M. Perry atnešė pasakiškus turtus, tačiau nepadėjo išvengti priklausomybės nuo skausmą malšinančių vaistų ir alkoholio.

Dėl narkotikų vartojimo jis turėjo sveikatos problemų, įskaitant storosios žarnos plyšimą 2018 metais, dėl kurio prireikė kelių operacijų.

M. Perry 2022 metais išleistoje autobiografinėje knygoje „Draugai, meilė ir tas didelis baisus dalykas“ (Friends, Lovers and the Big Terrible Thing) atviravo, kad detoksikacijos kursą kartojo dešimtis kartų.

„Nuo 2001-ųjų dažniausiai esu blaivus, – rašė jis, – išskyrus maždaug šešiasdešimt ar septyniasdešimt nedidelių atkritimų.“

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte