REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Panevėžio vyskupas Linas Vodopjanovas OFM Šiluvoje: tik Viešpats, o ne vyskupas daro kunigą gerą

Kunigai ir vienuoliai – tai jungtinės Bažnyčios pajėgos! – džiaugsmingai sveikino jas rugsėjo 11-ąją Šiluvos atlaiduose, iškilmingoje Eucharistijoje, Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas (į šiuos ir vėliau kitus sveikinimus piligrimai atsiliepė plojimais).

Prie kunigų iš visos Lietuvos rugsėjo 11-ąją prisijungė ir tarnaujantieji užsienyje – Airijoje, Anglijoje, Australijoje, Estijoje, Lenkijoje, Norvegijoje, Švedijoje. Vokietijoje – drauge su LVK delegatu užsienio lietuvių katalikų sielovadai arkivyskupu Lionginu Virbalu SJ.

Ypatingas pasveikinimas buvo skirtas atvykusiam kunigui Povilui Svirskiui (Panevėžio vyskupija) – jam netrukus 100 metų, lygiai tiek, kaip ir konsekruotai Apsireiškimo koplyčiai Šiluvoje!

Šiluvoje apsilankė tėvai jėzuitai, pranciškonai, kapucinai, karmelitai, Tiberiados broliai, dominikonai, benediktinai ir kt.

Šeima arkivyskupas pavadino seserų būrį daugiau nei iš dvidešimties vienuolinių moterų kongregacijų.

Homiliją sakęs Panevėžio vyskupas Linas Vodopjanovas OFM, LVK Vienuolijų reikalų komisijos pirmininkas, atkreipė dėmesį į šiandien neretai girdimus nusiskundimus, jog turime nedaug pašaukimų. Tačiau, kaip sakė ganytojas, ir Jėzaus mokinių pradžia buvo negausi – tik 12 Jėzus pasišaukė artimiau su Juo būti, Juo sekti. Ir tik vėliau mokiniams buvo duota galia skelbti Evangeliją, gydyti.

„Nuostabu, kad Dievas pasirenka tai, ką Jis nori, ko Jam reikia, ir siunčia į tarnystę nešti Gerąją Naujieną“, – kalbėjo vysk. L. Vodopjanovas.

Stenkitės būti pastebėti Jėzaus ir labiausiai rūpintis tuo, ką dėl Jo nuveikti, ką nuveikti dėl žmonių – dėl jų sielų išganymo – raginta homilijoje. Maža to – būti su Viešpačiu 24 valandas, panašiai kaip tėvai, kurie negali būti atostogose nuo savo vaikų.

„Tik Viešpats, o ne vyskupas daro kunigą gerą“, – sakė vysk. L. Vodopjanovas padėkodamas tikintiesiems už palaikymą, paprašė tolesnės ištvermingos maldos už Viešpaties vynuogyną.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte