REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Paminėtas Jonavos dekanato Gyvojo Rožinio draugijos 10 jubiliejus

Spalio 19-ąją, šeštadienį, Jonavos Šv. Jokūbo bažnyčioje buvo švenčiamas Jonavos dekanato Gyvojo Rožinio draugijos 10 metų jubiliejus. Džiugu, nes draugiją sudaro net 500 narių, besimeldžiančių 25 grupelėse. Šventėje dalyvavo ir Panevėžio bei Ukmergės Gyvojo Rožinio draugijų bendruomenės, Jonavos dekanato tikintieji.

Renginys prasidėjo Šv. Mergelės Marijos litanija, vėliau kartu su diakonu Arūnu Raudoniumi į šlovinimą įsitraukė visi dalyviai. Vyskupas Saulius Bužauskas dalinosi mintimis apie šventumą: „Šių laikų šventumas gali būti suprantamas kaip nuolatinis tobulėjimas, gyvenimas bendruomenėje ir artimo meilės praktika. Sakramentų šventimas yra svarbi dvasinio gyvenimo dalis, o atvirumas bažnyčiai leidžia gauti naujų įžvalgų ir patirčių.

Nuolankumas, arba „humilitas“, yra būtina šventumo kelio dalis. Džiaugsmas, kaip popiežiaus Pranciškaus akcentuojama vertybė, skatina mus matyti grožį aplink mus ir būti dėkingiems už gautas malones.

Vis dėlto, reikia saugotis puikybės ir gėrėtis tik savimi, nes tai gali nuvesti į dvasinį aklumą. Krikščionybė yra gyva, kai bendruomenė remiasi šiais principais ir stengiasi gyventi džiaugsmo ir dėkingumo dvasioje.”

Po Šv. Mišių Gyvojo Rožinio draugijos nariai nuoširdžiai padėkojo svečiams, parapijos kunigams – klebonui Virginijui Birjotui, kunigams Mantui Šideikiui ir Jonui Bujokui, draugijos kapelionui kunigui Ryčiui Gurkšniui.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte