REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Menų studentai galės gauti M. K. Čiurlionio stipendijas

ŠaltinisBNS

Kitąmet minint M. K. Čiurlionio 150-ųjų gimimo metines, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija steigia M. K. Čiurlionio stipendijas menų studentams, antradienį pranešė ministerija.

Anot jos, ketinama skirti keturias stipendijas muzikos ir dailės magistro studijų studentų meniniams projektams įgyvendinti.

„Mūsų tikslas – paskatinti jaunąją kartą ieškoti įkvėpimo šios asmenybės kūryboje ir taip prisidėti prie menininko palikimo puoselėjimo, sklaidos“, – pranešime cituojama švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Pasak ministerijos, stipendijos sieks 500 eurų per mėnesį ir bus skiriamos vieneriems studijų metams.

Paraiškas stipendijoms gauti planuojama pradėti rinkti 2025 metais, jas numatoma vertinti pagal meninio projekto sumanymą – pateiktą idėją, jos originalumą, kūrybines paieškas, profesionalumo siekį ir ankstesnės kūrybinės veiklos rezultatus, idėjos sąsajas su M. K. Čiurlionio kūryba.

Paraiškas skirti stipendijas vertins ekspertų komisija, sudaryta iš M. K. Čiurlionio draugijos, Vyriausybės kanceliarijos, Lietuvos nacionalinės filharmonijos, Lietuvos dailininkų sąjungos, Vyriausybės M. K. Čiurlionio vardo ir kūrybos paveldo įprasminimo ir sklaidos komisijos, Kultūros bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijų atstovų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija taip pat teikia prezidentų Antano Smetonos, Aleksandro Stulginskio, Kazio Griniaus, Jono Žemaičio ir Algirdo Brazausko vardines stipendijas studentams, ypač pasižymintiems studijose, mokslinėje, visuomeninėje ir meninėje veikloje, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų stipendijas studentams, surinkusiems aukščiausius konkursinius balus stojimo į aukštąsias mokyklas metu, bei kalbininko Kazimiero Būgos stipendijas užsienyje veikiančių lituanistikos centrų studentams.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte