REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Libano krikščionių ir musulmonų lyderiai ragina siekti taikos

ŠaltinisFIDES

Kedrų šalies religiniai lyderiai, spalio 16 d. susirinkę maronitų Bažnyčios patriarcho rezidencijoje Bkerke, ragino nedelsiant nutraukti Izraelio smūgius Libanui, praneša „Agenzia Fides“.

Bkerke vykusiame aukščiausiojo lygio susitikime dalyvavo visų Libano religinių bendruomenių atstovai: Antiochijos maronitų patriarchas Beshara Boutros Rai, Antiochijos ortodoksų patriarchas Jonas X, Libano ir Sirijos evangelikų bendruomenės aukščiausiojo sinodo pirmininkas Joseph Kassab ir kitų krikščioniškų Bažnyčių hierarchai, Druzų lyderis šeichas al-Aql Sami Abi al-Muna, Libano sunitų didysis muftijus Abdul Latif Derian, Aukščiausiosios šiitų islamo tarybos pirmininko pavaduotojas Ali al-Khatib, alavitų islamo tarybos pirmininkas Ali Kaddour. Taip pat dalyvavo apaštališkasis nuncijus Libane arkivyskupas Paolo Borja.

„Mūsų susitikimas – tai visų pirma žinia pasauliui, kad pamatytų, jog buvome ir liksime šios šalies vaikai su visomis jos bendruomenėmis, musulmonų ir krikščionių, kad esame viena dvasinė šeima, kad mūsų tautinės vienybės netrikdo jokios ydos“, – ‚Orthodox Times‘ citavo patriarcho Jono X žodžius. – Tai taip pat žinia mūsų žmonėms, kad visi matytų, jog esame viena ir kad niekas mūsų neskiria.“

aukščiausiojo lygio susitikime dalyvavo visų Libano religinių bendruomenių atstovai.

Pasak susitikimo komunikato, viršūnių susitikimo dalyviai kartu pasmerkė Izraelio įvykdytą „barbarišką ir žiaurią agresiją“, pareiškė užuojautą aukoms ir paprašė „Visagalio Dievo išgydyti sužeistuosius ir suteikti jiems greitą pasveikimą“.

Religiniai lyderiai pabrėžė, kad sprendimai Libanui „negali ir neturi būti kitokie nei visapusiški nacionaliniai sprendimai, grindžiami pagarba Libano Konstitucijai, Taifo susitarimui (1989 m.), išimtinės Libano valstybės valdžios pripažinimu, jos laisvu pasirinkimu ir atsakomybe ginti šalį bei nacionalinį suverenitetą“.

Antroje komunikato dalyje devyniose pastraipose apibendrinami Libano religinių lyderių prašymai ir pageidavimai, kurie visų pirma ragina JT Saugumo Tarybą „nedelsiant ir neatidėliojant susirinkti ir priimti sprendimą dėl ugnies nutraukimo bei nutraukti humanitarinę katastrofą Libane“.

Aukščiausiojo lygio susitikimo dalyviai paragino savo tautiečius pamiršti ginčus bei nesutarimus ir susivienyti „gelbstint Libaną“.

Religiniai lyderiai taip pat padėkojo libaniečiams už pagalbą pabėgėliams ir „broliškoms arabų ir draugiškoms šalims“ už „politinę paramą ir materialinę, medicininę bei maisto pagalbą“.

Aukščiausiojo lygio susitikimo dalyviai pabrėžė, kad Palestinos klausimas tebėra svarbiausias dabartinėje arabų regiono situacijoje.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte