REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Lenkija šventė popiežiaus Jono Pauliaus II dieną

ŠaltinisVATICAN NEWS

Sekmadienį, spalio 13-ąją, Lenkijoje buvo švenčiama popiežiaus Jono Pauliaus II diena. Lenkijos vyskupai šia proga priminė senatvės ar ligos slegiamo žmogaus orumą ir teises.

Jono Pauliaus II diena Lenkijoje kasmet minima nuo  2001 m. Jos tikslas – saugoti didžiojo tautiečio atminimą, apmąstyti jo mokymo palikimą. Šiais metais minint Jono Pauliaus II dieną ypatingas dėmesys buvo skiriamas šio popiežiaus mokymui apie žmogaus kančią. Jono Pauliaus II dienos proga taip pat teikiamos stipendijos, skiriamoms studentams, besigilinantiems į Jono Pauliaus II mokymą. Šią dieną taip pat renkamos aukos stipendijų fondui. Teikiant šių metų stipendijas pirmenybė buvo skiriama studentams iš tų pietų Lenkijos regionų, kurie labiausiai nukentėjo nuo pastaraisiais mėnesiai vykusių potvynių.

Spalio 13-ąją minint XXIV Jono Pauliaus II dieną, kurios tema – „Šv. Jono Pauliaus II senatvės ir kančios Evangelija“, ypatingas dėmesys buvo skiriamas apaštališkajam laiškui „Salvifici doloris“. Varšuvos arkivyskupas kardinolas Kazimierzas Nyczas aukodamas Mišias Varšuvos Dievo Apvaizdos šventovėje pabrėžė, kad šv. Jonas Paulius II neapsiribojo vien Evangelijos apie senatvę ir kančią skelbimu, bet gyvai ją liudijo. Jono Pauliaus II diena buvo švenčiama Mišiomis ir susitikimais visoje Lenkijoje. 

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte