REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Čilėje gaisras nuniokojo istorinę bažnyčią ir pranciškonų vienuolyną

ŠaltinisCNA

Praėjusį penktadienį gaisras nuniokojo Šv. Antano Paduviečio bažnyčią ir pranciškonų vienuolyną Ikikės mieste Čilėje. Prokuratūra neatmetė padegimo galimybės.

„Čia susiduriame su tokia apgailėtina situacija, tragedija mūsų paveldo požiūriu, nes sudegė Šv. Antano Paduviečio parapijos bažnyčia ir pranciškonų vienuolynas“, – kalbėjo miesto vyskupas Isauro Covili (Izauras Kovilis) spalio 11 d. vyskupijos feisbuko paskyroje paskelbtame vaizdo įraše.

„[Tai] pastatas, kaip visi žinome, toks istorinis ir svarbus miestui bei regionui. Mums labai skaudu dėl gaisro ir visko, ką jis reiškia“, – pridūrė prelatas, užsimindamas apie tai, kad 1994 m. šis objektas buvo paskelbtas šalies istoriniu paminklu.

„Visa tai pavirto niekais, tačiau taip pat žinome, kad Bažnyčia, Jėzaus Kristaus kūnas, gyvasis Jėzaus kūnas, liūdesio, tragedijos ir ašarų apsuptyje tęsis lygiai taip pat ir toliau su džiaugsmu ir viltimi švenčiant tikėjimą ir skelbiant Jėzų Kristų“, – įsitikinęs vyskupas.

I. Covili, kuris taip pat yra pranciškonas, ypač dėkojo ugniagesiams, „kurie sunkiai dirbo visą popietę“, „visoms civilinėms institucijoms“ ir „daugybei žmonių, kurie išreiškė savo artumą, rūpestį ir skausmą“.

„Dėkoju visiems, taip pat dėkoju Dievui, nes ši vieta ir pranciškonų buvimas čia yra toks brangus ir svarbus visam miestui“, – pabrėžė vyskupas.

Pasak Čilės žiniasklaidos agentūros „Cooperativa“, gaisras taip pat apėmė tris gretimus namus ir dirbtuves, per jį buvo sužeisti šeši žmonės.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte