REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

E. Musko pristatytas nepilotuojamas dvivietis taksi – be vairo ir pedalų

ŠaltinisAFP-BNS

JAV elektromobilių gamintoja „Tesla“ ketvirtadienį vykusiame renginyje pristatė nepilotuojamą dvivietį taksi „Cybercab“ be vairo ar pedalų, taip pat didesnį futuristinės išvaizdos „Robovan“, kuris galės vežti iki 20 žmonių arba krovinius.

Savarankiškai važiuojantys automobiliai bus „patogūs maži gyvenamieji kambariai“ ir bus 10 kartų saugesni nei automobiliai, kuriuos vairuoja žmogus, pareiškė Elonas Muskas (Ilonas Maskas) per robotaksi pristatymą, vykusį „Warner Bros.“ studijoje.

E. Muskas aiškiai ir konkrečiai nepasakė, kur jo vadovaujama „Tesla“ planuoja gaminti tokius automobilius, tačiau teigė, kad jie kainuos mažiau nei 30 tūkst. JAV dolerių, o „Cybercab“ gamybą pramoniniu būdu numatyta pradėti iki 2027-ųjų.

Jis pridūrė, jog įprasti „Tesla“ elektromobilių modeliai, tokie kaip „Model 3“ ir „Model Y“, pasieks visišką autonomiją (be žmogaus įsikišimo) ir kitąmet pasirodys Teksaso bei Kalifornijos keliuose, o vėliau – „visur kitur, kur bus leidžiama“.

E. Muskas taip pat pristatė atnaujintą humanoidinio roboto „Tesla Optimus“ versiją, kuri, anot jo, taps „bičiuliu bet kuriam“.

Tiek „Cybercab“, tiek ir „Robovan“ turi tam tikrų visureigio „Cybertruck“ savybių, įskaitant nerūdijančio plieno korpuso išvaizdą.

E. Muskas taip pat teigė, kad „Cybercab“ ir „Robovan“ neturės įkrovimo prievado ir bus įkraunami naudojant indukciją ant specialių platformų.

„Ateitis turėtų atrodyti kaip ateitis“, – pareiškė E. Muskas.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte