REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Tikiuosi, kad susiformuos racionali, neradikali, nauja kairės dauguma – S. Skvernelis

ŠaltinisBNS

Iš anksto rinkimuose į parlamentą balsavęs opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis sako besitikintis, kad naujame Seime bus suformuota racionali, neradikali kairės dauguma.

„Aš tikiuosi, kad susiformuos racionali, neradikali, nauja kairės dauguma be kurios neįsivaizduoju ir mūsų politinės jėgos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“. Ir ta politinė dauguma, kuri susiformuos, aš tikiuosi, kad ji bus pagrįsta profesionalumu, nes mokytis nebus laiko, reikės nuo pirmos dienos dirbti realius, konkrečius darbus Lietuvos žmonėms“, – antradienį žurnalistams Lukiškių aikštėje Vilniuje sakė S. Skvernelis.

Taip jis kalbėjo antradienį prasidėjus išankstiniam balsavimui rinkimuose į Seimą.

„Aš noriu, kad žmonės pasirinktų ne tai, kas ką nors žada ir dažniausiai žada neįgyvendinamus pažadus“, – kalbėjo partijos lyderis.

S. Skvernelis sakė nemanantis, kad vaivorykštės koalicija parlamente yra neišvengiama.

„Tikrai šiandien nėra Lietuvoje tokia situacija, jog reikėtų daryti tokius Lietuvos politikos istorijoje net nebuvusius žingsnius“, – teigė jis.

Idėją burti provakarietišką koaliciją, siekiant užtikrinti, kad valdžioje po Seimo rinkimų neatsidurtų radikalai, iškėlė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Jis radikaliomis jėgomis yra įvardijęs Remigijų Žemaitaitį ir jo partiją „Nemuno aušra“, Liaudies partijos kandidatų sąrašo vedlį Eduardą Vaitkų. 

„Manau, kad konservatorių lyderis žaidžia savo žaidimus, tai yra demonizuoja pirmiausia „Nemuno aušrą“ su Žemaitaičiu ir tokiu būdu dar stengiasi ir nuo centro kairės politinių jėgų nubarstyti balsus“, – sakė S. Skvernelis.

Prezidentui Gitanui Nausėdai praėjusią savaitę pradėjus susitikimų su parlamentinių partijų lyderiais ciklą, iki šiol nepakviestas susitikti liko konservatorių lyderis G. Landsbergis.

Pasak S. Skvernelio, tokiu būdu šalies vadovas netiesiogiai pademonstravo savo pilietinę poziciją.

„Prezidentas pademonstravo tam tikrą poziciją, kad jis linkęs kalbėtis su tomis politinėmis jėgomis, kurios nori kalbėtis, supranta, kas yra politinė pagarba, atsakomybė, solidi politika“, – teigė partijos lyderis.

Naujausios visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad už Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ balsuotų 6,6 proc. rinkėjų.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte