REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Per pusmetį sumažėjo partijoms priklausančių žmonių skaičius, likviduojama partija „Drąsos kelias“

ŠaltinisBNS

Per pusmetį Lietuvoje sumažėjo partijoms priklausančių žmonių skaičius.

Teisingumo ministerijos duomenimis, šių metų spalio 1 dieną partijoms priklausė 98 tūkst. 746 žmonės – maždaug 2,3 tūkst. mažiau nei kovą, kai taip pat reikėjo deklaruoti partijos narių skaičių.

Politiniai komitetai ir partijos savo narių skaičių turi teikti du kartus per metus. Jeigu politinė organizacija vienus metus nepateikia savo narių sąrašų, Teisingumo ministerija apie tai praneša Juridinių asmenų registro tvarkytojui ir šis inicijuoja politinės organizacijos likvidavimą.

Partija „Drąsos kelias“ tris kartus iš eilės Teisingumo ministerijai nedeklaravo savo narių, todėl yra likviduojama. 

Pernai jau buvo pradėtas „Lietuvos sąrašo“ likvidavimas, šiemet kovą organizacija pateikė 2002 narių sąrašą, todėl jai leista toliau vykdyti veiklą. Tačiau spalio mėnesio duomenimis politinė jėga narių skaičiaus vėl nepateikė.

Tradiciškai didžiausia yra Lietuvos socialdemokratų partija, ji nurodė turinti per 14,3 tūkst. narių, antra – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 11,7 tūkst. narių. 

Trečia didžiausia partija lieka Darbo partija, deklaravusi 8 858 narius, ketvirta – Regionų partija, per pusmetį papilnėjusi ir dabar skaičiuojanti 7 320 narius, penkta – Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) su 6 649 nariais.

Nuo jų nedaug atsilieka Liberalų sąjūdis, nurodęs 6 618 narius.

Savo narių sąrašus Teisingumo ministerijai taip pat pateikė 29 politiniai komitetai, jiems iš viso priklauso 2610 asmenų, šis skaičius lyginant su kovo mėnesiu nežymiai išaugo (70 narių).

Keturi politiniai komitetai savo narių sąrašų nepateikė. Tai Šilalės rajone registruotas komitetas „Šilalės centristai“, po dukart iš eilės to nepadarė Gargžduose registruotas „Bendrai geriau“ ir politinis komitetas „Už Alytų“.

„Raseinių žemaitis“ duomenų nepateikė trečią kartą iš eilės, komitetas Registrų centro sprendimu yra likviduojamas.

Asmuo gali priklausyti tik vienam politiniam komitetui arba partijai.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte