REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Šveicarijos politikė atsistatydino po to, kai sulaukė kritikos dėl šaudymo į Marijos ir Jėzaus atvaizdą

Šveicarijos politikė Sanija Ameti atsistatydino iš Ciuricho žaliųjų liberalų partijos lyderės pareigų, kilus visuomenės pasipiktinimui dėl savaitgalį paskelbtų nuotraukų, kuriose ji šaudo iš sportinio pistoleto į Mergelės Marijos ir kūdikėlio Jėzaus plakatą.

Vaizdai, kuriais buvo pasidalinta „Instagram“ tinkle, rodė Marijos ir Jėzaus veidus, išvagotus kulkų skylių. Politikės veiksmai sukėlė kritikos ir oficialių skundų bangą.

32 metų S. Ameti, kuri nuo 2021 m. yra viena iš progresyvaus judėjimo „Operation Libero“ pirmininkių, netrukus po to, kai suprato religinį meno kūrinio pobūdį, ištrynė vaizdus ir paskelbė atsiprašymą.

„Atsiprašau žmonių, kuriuos įskaudino mano įrašas. Iškart jį ištryniau, kai supratau, kad tai yra religinis turinys. Nepagalvojau apie tai“, – politikė rašė savo „X” paskyroje. „Labai apgailestauju“.

Nuotraukos buvo padarytos per šaudymo treniruotę, kurios metu S. Ameti paaiškino, kad plakatą pasirinko, nes jis buvo „pakankamai didelis“, kad būtų tinkamas taikinys, tačiau nepastebėjo religinės vaizdo reikšmės. Incidentas greitai sulaukė pasmerkimo, ypač iš konservatyvių grupių ir krikščioniškų organizacijų.

Dešiniosios Šveicarijos liaudies partijos jaunimo sparnas pateikė baudžiamąjį skundą prieš S. Ameti, nurodydamas, kad buvo pažeista religijos ir tikėjimo laisvė. Organizacijos „Mass-Voll“ įkūrėjas Nicolas Rimoldi (Nikolas Rimoldis) taip pat paskelbė ketinantis pateikti kaltinimus. Jis teigė, kad politikės veiksmai labai įžeidė krikščionių tikėjimą.

Reaguodama į reakciją, S. Ameti atsistatydino iš Liberalų žaliųjų partijos pirmininkės Ciuriche pareigų.

Dabar partija svarsto pašalinimo iš partijos procedūrą. Partijos Ciuricho skyriaus pareiškime teigiama: „Partijos vadovybės nuomone, Sanijos Ameti tolesnė narystė partijoje pakenktų Liberalų žaliųjų partijos reputacijai“.

Pranešama, kad dėl viešos kritikos S. Ameti kreipėsi į policiją dėl jai išsakytų grasinimų, taip dar labiau pabrėždama priešiškumo intensyvumą.

Ginčas turėjo įtakos ir S. Ameti profesiniam gyvenimui. Konsultacinė įmonė „Farner Group“, kurioje ji dirbo, patvirtino, kad po šio incidento jos darbo sutartis buvo nutraukta.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte