REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Popiežius piligrimams: kiekvienas žmogus turėtų būti Dievo meilės misionierius kitiems

ŠaltinisCNA

Popiežius Pranciškus savo žinioje piligrimams, dalyvaujantiems trečiajame Nacionaliniame eucharistiniame kongrese Madagaskare (rugpjūčio 23-26 d.), sako, kad kiekvienas žmogus turėtų būti Dievo meilės misionierius kitiems.

„Kartą sutikę Kristų adoracijoje, palietę Jį ir priėmę Jį Eucharistijos šventime, nebegalite Jo laikyti tik sau, bet tapkite Jo meilės misionieriais kitiems“, – dalijosi popiežius rugpjūčio 23 d. paskelbtoje žinutėje. Žinią perskaitė apaštališkasis nuncijus Madagaskare arkivyskupas Tomašas Grysa.

CNA Afrikos naujienų partnerio „ACI Africa” duomenimis, šiemet Antsirananos arkivyskupijos organizuojamame keturias dienas truksiančiame kongrese dalyvaus apie 40 tūkst. piligrimų.

Popiežius Pranciškus gyrė arkivyskupijos iniciatyvą, kuria siekiama padėti pietryčių Afrikos šalies katalikų bendruomenėms „grįžti prie pagrindų“, gilinant Eucharistijos, kaip krikščioniškojo gyvenimo pagrindo, supratimą.

„Drąsinu šią iniciatyvą, kuria siekiama sugrąžinti jūsų krikščionių bendruomenių sūnus ir dukteris prie pagrindų, padedant jiems iš naujo atrasti Eucharistijos adoracijos prasmę ir pasirengimą leisti laiką su Kristumi“, – sakė Šventasis Tėvas.

Šiais laikais, kai tikėjimas realiu Dievo buvimu Eucharistijoje yra „didžiulis iššūkis“, popiežius ypač paragino Eucharistinio jaunimo judėjimo (Mouvement Eucharistique des Jeunes), šiemet švenčiančio savo šimtmetį, narius priartinti savo draugus prie Jėzaus Kristaus.

„Padėkite savo broliams ir seserims patirti Jėzų Eucharistijoje. Padėkite jiems ir savo gyvenimą paversti auka Dievui, sujungtą su Jėzaus gyvenimu ant altoriaus, kad Jis būtų vis geriau pažįstamas, mylimas ir Jam būtų tarnaujama“, – ragino 87 metų pontifikas.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte