REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Tėvai padavė Kolorado mokyklą į teismą už tai, kad slapta padėjo dukrai pakeisti lytį

ŠaltinisCNA

Praėjusią savaitę Kolorado valstijos (JAV) tėvai ir jų dukra padavė valstiją į teismą dėl įstatymo, kuris leido vidurinei mokyklai skatinti jų dukros lyties keitimą be jų žinios ar sutikimo.

Mokyklos patarėjas Braitono vidurinėje mokykloje Denverio priemiestyje slapta sujungė keturiolikmetę mergaitę su translyčių terapeutu, kuris rekomendavo gyvenimą keičiantį gydymą, įskaitant gydymą hormonais ir krūtų pašalinimo operaciją.

Tėvai kovoja su politika, kuri leido mokyklai nuslėpti nuo jų šią informaciją. Balandžio mėnesį įsigaliojęs Kolorado vardo keitimo įstatymas reikalauja, kad mokyklos naudotų lyties sutrikimų turinčių mokinių pageidaujamą vardą ir įvardžius. Be to, 2021 m. mokyklų apygardos politika, Tėvų neįtraukimo politika, neleidžia mokykloms pranešti tėvams apie socialinį pasikeitimą be mokinio sutikimo.

Rugpjūčio 7 d. skunde tėvai, žinomi kaip Johnas ir Jane Doe, teigia, kad jų dukra, „A.D.“, 14-metė vidurinės mokyklos mokinė, kovojo su nerimu ir depresija, kai paprašė Braitono vidurinės mokyklos konsultanto pagalbos pereinant prie vyriškos tapatybės.

Skunde teigiama, kad mokykla nuslėpė nuo tėvų „Do“ socialinį perėjimą. Dukra buvo vadinama moterišku vardu prie tėvų, o mokykloje į ją buvo kreipiamasi jos pageidaujamu vyrišku vardu.

Konsultantas sujungė dukrą su translyčiu terapeutu internetiniame portale „I Matter“ Kolorado valstijoje. Šis terapeutas su dukra aptarė hormonų gydymą ir mastektomiją.

Skunde pažymima, kad „socialinis perėjimas yra veiksminga psichologinio gydymo forma“, ir teigiama, kad nepilnamečiams jis „gali būti atliekamas tik atidžiai prižiūrint kvalifikuotam psichikos sveikatos specialistui ir kiekviename žingsnyje aktyviai dalyvaujant tėvams“.

Mergina dabar „gailisi, kad norėjo pereiti į kitą lytį“, ir mano, kad mokyklos patvirtinimas iš dalies padėjo įtvirtinti jos translytiškumą.

„Mokyklų apygardos visame Kolorade palengvina svarbų psichologinį vaikų gydymą be jų tėvų žinios ar sutikimo“, – teigė tėvų advokatas Erikas Selas (Eric Sell) pranešime „X”.

„Dėl šios pavojingos praktikos kyla pavojus, kad vėliau gyvenime šie vaikai dažniau sirgs nerimu, depresija bei grės savižudybės. Šiuos svarbius sprendimus turėtų priimti tėvai, o ne mokyklos“, – sakė advokatas.

Tėvams teisme atstovauja konservatyvi pelno nesiekianti organizacija Amerikos laisvės centras ir Denveryje įsikūrusi advokatų kontora „Gessler Blue“.

„Pagal 14-ąją pataisą tėvai turi pagrindinę teisę vadovauti savo vaikų auklėjimui, – pažymima rugpjūčio 7 d. Amerikos laisvės centro pranešime spaudai. – Mažų mažiausiai tai reiškia, kad tėvai turi būti informuojami apie mokykloje priimamus gyvenimą keičiančius sprendimus.“

Prašoma teismo pripažinti Vardo keitimo įstatymą ir Tėvų pašalinimo politiką negaliojančiais ir neleisti mokyklai jų įgyvendinti vykstant teismo procesui ir ateityje.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte