REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Bažnyčios vadovai Afrikoje giria „ACI Africa” – minimos 5-osios metines

ŠaltinisCNA

Afrikos katalikų vyskupų konferencijos ir daugelis katalikiškų grupių bei vadovų pasveikino „ACI Africa” (Katalikiškos informacijos asociaciją Afrikoje) – EWTN naujienų tarnybą, kuri yra Amžinojo žodžio televizijos tinklo (EWTN) pasaulinio katalikų tinklo padalinys – su penktosiomis veiklos metinėmis penktadienį, rugpjūčio 9 d.

2019 m. rugpjūtį įkurta „ACI Africa” nemokamai ir laiku informuoja apie naujienas Afrikoje iš katalikiškos perspektyvos.

Per savo anglišką ir prancūzišką interneto svetaines, įvairius socialinės žiniasklaidos tinklus ir nemokamą el. pašto prenumeratą Nairobyje įsikūrusi naujienų tarnyba žiniasklaidai leidžia susipažinti su Katalikų Bažnyčios vadovų planais ir veiksmais, individualiai ir kolektyviai dalyvaujant atitinkamuose vyskupijų, nacionaliniuose, regioniniuose, žemyno ir kongregacijų forumuose, taip pat su pavieniais katalikais ir institucijomis iš apačios.

Afrikos ir Madagaskaro vyskupų konferencijų simpoziumo (SECAM) narių vardu žemyno simpoziumo generalinis sekretorius t. Rafael Simbine jaunesnysis išreiškė „laimę ir dėkingumą šią įsimintiną dieną ACI Afrikai ir už jos ribų, Katalikų Bažnyčiai žemyne ir jo salose”.

„Medinio jubiliejaus, penkerių internetinės žiniasklaidos ACI Afrika metų sukakties proga norėčiau iškilmingai pasidalyti su jumis savo giliu dėkingumu už nesuskaičiuojamas paslaugas, suteiktas Bažnyčios šeimai Afrikoje, ypač evangelizacijos per žiniasklaidą sektoriuje”, – sakoma R. Simbine’o pranešime.

Jis sakė, kad „ACI Afrika” veikla, įskaitant kasdienius naujienų reportažus iš „aštuonių SECAM regionų, Vatikano ir viso pasaulio”, padidino Bažnyčios matomumą visoje Afrikoje.

Jis pripažino, kad „ACI Afrika” yra naujienų tarnyba, kuri rodo įsipareigojimą teikti naujausias žinias apie Bažnyčią Afrikoje.

„ACI Africa” teikiamos informacijos rengimo ir sklaidos paslaugos yra tuo nuostabesnės, kad turinys rengiamas ir platinamas keliomis kalbomis ir yra prieinamas nemokamai”, – sakė Simbinas.

„ACI Afrika” svariai prisideda prie gerosios naujienos skleidimo ir kultūrų įvairovės plėtros Afrikoje ir pasaulyje”, – pridūrė jis.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte