REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Opozicija giria Kazio Starkevičiaus pasirinkimą į žemės ūkio ministro postą, bet abejoja dėl sveikatos ministro pasirinkimo

Seimo opozicija giria Kazio Starkevičiaus pasirinkimą į žemės ūkio ministro postą, tuo metu į sveikatos ministrus siūlomą Aurimą Pečkauską laiko per mažai pažįstamu, tačiau „iš bėdos“ galinčiu atlikti darbą.

Premjerė Ingrida Šimonytė šiuos du kandidatus prezidentui Gitanui Nausėdai penktadienį pasiūlė vietoje Kęstučio Navicko ir Arūno Dulkio, pastaruoju metu sulaukusių šalies vadovo kritikos. Kiti 12 ministrų liktų tie patys.

„Aš vertinu kaip labai teisingą žingsnį, to galima buvo ir tikėtis po premjerės susitikimo su prezidentu. (…) Tai racionalus sprendimas tose srityse, kurios vertos kritikos ne dėl to, kad tuščiažodžiauja opozicija, o todėl, kad ten yra susikaupusios begalės nesprendžiamų problemų“, – BNS sakė Socialdemokratų frakcijos Seime seniūnė Rasa Budbergytė.

Ji įsitikinusi, kad pokyčius ministerijose teigiamai įvertins ir medikų bei ūkininkų bendruomenės. 

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos parlamente seniūnė Aušrinė Norkienė antrino, kad pokyčiai Ministrų kabinete po premjerės ir prezidento susitikimo buvo tikėtini.

„Mes premjerei ne kartą siūlėme dėl žemės ūkio ministro, net kelias interpeliacijas rengėme, sakėme, kad jis nėra tinkamas ministras. Deja, ar užsispyrimas, ar arogancija neleido įsiklausyti į tas pastabas, (…) mes juokavome Seime, kad turime du aplinkos ministrus ir nė vieno žemės ūkio“, – BNS teigė A. Norkienė.

„To norėjo prezidentas, kiek to norėjo premjerė, sunku pasakyti“, – pridūrė ji. 

Kalbėdamos apie būsimąjį žemės ūkio ministrą, opozicijos atstovės išskyrė K. Starkevičiaus patirtį ir statusą ūkininkų bendruomenėje.

„K. Starkevičius yra labai patyręs politikas, gerbiamas ūkininkų visuomeninėse organizacijose, teigiamai vertina jo kandidatūrą, man atrodo, nuo pat pradžių buvo lūkesčių, kad kai šita Vyriausybė pradėjo dirbti, kad jis bus gali būti ministru“, – teigė R. Budbergytė.

Anot A. Norkienės, „valstiečiai“ premjerei ne kartą sakė, kad konservatoriai savo gretose turi daug geresnių kandidatų į žemės ūkio ministrus nei K. Navickas.

„K. Starkevičius jau turi patirties (ministro poste – BNS), jis yra gerbiamas“, – sakė ji.

Tuo metu A. Pečkauskas R. Budbergytei kol kas menkai pažįstamas. 

„Dėl A. Pečkausko negaliu duoti įvertinimo, nesu labai gerai susipažinusi su juo, sunku pasakyti, bet jis nebuvo tas, kuris buvo pagrindinis reformų architektas“, – sakė R. Budbergytė.

„Gal iš bėdos geriau, nei dabartinis ministras, nuramins aistras susipriešinusioje bendruomenėje“, – pridūrė ji.

A. Norkienės teigimu, viceministrą parlamentarai pastaruoju metu dažniau matydavo Seime pristatinėjant įstatymo projektus, nei A. Dulkį.

„Dalykiškai pristatinėdavo projektus, ko nepasakyčiau apie ministrą, galbūt tai nėra blogas variantas, lyginant su dabartiniu ministru, gal ir geresnis“, – sakė „valstiečių“ seniūnė.

„Gal naujas žmogus spės kažkiek išgelbėti sveikatos sistemą“, – pridūrė ji.

Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas ministro pirmininko teikimu.

Vyriausybė iš naujo skiriama, nes Konstitucija įpareigoja ministrą pirmininką atsistatydinti per prezidento inauguraciją. Gegužę perrinktas antrai kadencijai, G. Nausėda prisiekė anksčiau liepą.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte