REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Pasaulio čempionatuose lyties testų neišlaikiusiems boksininkams leista dalyvauti olimpinėse žaidynėse

Pasaulio čempionatuose lyties testų neišlaikiusiems boksininkams leista dalyvauti olimpinėse žaidynėse, praneša žiniasklaida.

Tarptautinis olimpinis komitetas patvirtino, kad dviem boksininkams, kurie praėjusiais metais buvo diskvalifikuoti iš pasaulio čempionato dėl to, kad neatitiko lyties tinkamumo testų, bus leista kovoti Paryžiuje, praneša „The Guardian”. Alžyrietis Imane Khelif (Imana Kelifas) 66 kg svorio kategorijoje susitiks su itale Angela Carini (Andžela Karini), o taivanietis Yu-Ting Lin (Ju Ting Lin) penktadienį 57 kg svorio kategorijoje susitiks su neįvardyta varžove.

Komiteto sprendimas prieštaringas.

Praėjusių metų pasaulio čempionatą globojo Tarptautinė bokso asociacija. Jos prezidentas Umaras Kremlevas Rusijos naujienų agentūrai „Tass” teigė, kad DNR testai įrodė, jog minėti sportininkai dėl DNR tyrimo rezultatų, kurie patvirtino jų vyrišką lytį, buvo pašalinti iš sporto renginių.

Tarptautinė bokso asociacija britų laikraščiui „The Guardian” teigė, kad tokį sprendimą priėmė „po išsamaus patikrinimo”, o „juo buvo siekiama palaikyti varžybų sąžiningumą ir bendrumą”.

Tačiau nuo to laiko asociacijai buvo uždrausta rengti olimpinį bokso turnyrą Paryžiuje, nes ilgą laiką kilo klausimų, susijusių su jos valdymu, taip pat kilo nemažai skandalų dėl teisėjų. Tai reiškia, kad dabar bokso varžybas Paryžiuje globoja komiteto bokso padalinys Paryžiuje, kurio taisyklės yra švelnesnės nei tarptautinės asociacijos.

Tarptautinio olimpinio komiteto pareiškime teigiama: „Paryžiaus bokso padalinys, rengdamas savo taisykles, rėmėsi Tokijo 2020 m. bokso taisyklėmis (kurios buvo taikomos 2020 m. Tokijo olimpinėse žaidynėse ir susijusiuose atrankos turnyruose). Šios taisyklės buvo parengtos pagal 2016 m. Rio de Žaneiro taisykles. Padalinys stengėsi apriboti pakeitimus, kad kuo mažiau paveiktų sportininkų pasirengimą ir užtikrintų nuoseklumą tarp olimpinių žaidynių.”

Tačiau paties komiteto interneto svetainėje „MyInfo” pripažįstama, kad abu boksininkai praėjusiais metais neišlaikė lyties tinkamumo testų.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte