REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

P. Parolinas lankosi Ukrainoje, prašo melstis, kad Dievas atverstų širdis tų, kurie sėja smurtą

Popiežiaus valstybės sekretorius kardinolas Pietro Parolinas (Pietras Parolinas) lankosi Ukrainoje.

Tęsdamas penktadienį pradėtą vizitą Ukrainoje, sekmadienio popietę jis atvyko į sostinę Kyjivą, kur susitiko su Ukrainos Graikų Katalikų Bažnyčios didžiuoju arkivyskupu Sviatoslavu Ševčuku, aplankė jo katedrą.

Kyjivo graikų katalikų Kristaus Prisikėlimo katedroje, lydimas arkivyskupo S. Ševčuko, kardinolas susitiko su didžiojo arkivyskupo kurijos darbuotojais ir su graikų katalikų bendruomenės atstovais, aplankė katedros kriptą, kuri 2022 m. pavasarį buvo naudojama kaip priešlėktuvinė slėptuvė.

Kardinolas taip pat aplankė buvusio graikų katalikų didžiojo arkivyskupo kardinolo Lubomyro Husaro kapą.

Apibendrindamas savo vizito Ukrainoje programą, kurioje numatytas ir susitikimas su prezidentu Volodymyru Zelenskiu, kardinolas teigė, kad per susitikimus liudija popiežiaus atjautą Ukrainai, jo ypatingą dėmesį bei taikos lūkesčius.

Popiežiaus Pranciškaus ir Šventojo Sosto vardu vizito metu kardinolas P. Parolinas dar kartą išreiškė susirūpinimą dėl padėties Ukrainoje ir pakartojo savo įsipareigojimą „rasti sprendimą, kad būtų pasiekta teisinga taika“.

„Iki šiol, – aiškino jis, – pradedant kardinolo Zuppi vizitu Kijeve, o vėliau Maskvoje, mums atrodė, kad humanitarinės iniciatyvos yra kelias į priekį siekiant šios (teisingos) taikos.“

„Galiausiai, – pridūrė kardinolas Parolinas, – atrodo, kad šiai minčiai pritaria ir Kijevo valdžia, nes Šveicarijoje ji taip pat kalbėjo apie tris klausimus: pirmiausia apie branduolinius ginklus ir eskalacijos vengimą, paskui apie laisvą prekių judėjimą ir galiausiai apie humanitarinį klausimą. Taigi, Šventasis Sostas sutelkė dėmesį į tai pačios Vyriausybės prašymu, tačiau siekdamas imtis žingsnių, kurie iš tiesų gali atvesti prie teisingos taikos“.

Kardinolas patarė tikintiesiems „neprarasti tikėjimo, net jei atrodo, kad blogis turi persvarą“. Jis taip pat paragino Bažnyčią nepaliaujamai melstis, „kad Dievas atverstų širdis tų, kurie, nuklydę nuo Jo kelio ir tapę savo puikybės vergais, sėja smurtą ir mirtį, trypdami kitų vaikų orumą“.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte