REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Kardinolas S. Tamkevičius SJ Šiluvoje: pašaukimas į kunigystę negarantuoja, kad Evangelijos skelbėjas niekada nesuklys

Švenčiant liepos 13-osios Marijos dieną Šiluvoje, liturgijai vadovavo ir homiliją pasakė kardinolas Sigitas Tamkevičius SJ.

Ganytojas atkreipė dėmesį į Evangeliją, pasakojančią, kaip Jėzus, pradėjęs savo viešąją veiklą, išsirinko dvylika mokinių, kurie turėjo būti svarbiausi jo pagalbininkai skelbiant žinią apie prisiartinusią Dievo karalystę. Apaštalai ištikimai vykdė Jėzaus patikėtą misiją ir ieškojo bendradarbių.

Pasak kardinolo, šiuo metu ant apaštalų pamato pastatyta Bažnyčia išgyvena sunkų laikotarpį. Vakarų pasaulyje yra įsigalėjęs sekuliarizmas, kuris vertina tik pinigus, seksą ir pramogų pilną gyvenimą. Kita neigiamai veikianti priežastis yra pavienių dvasininkų nuodėmės, kurias pasaulietinė žiniasklaida bando prikabinti daugumai Evangelijos skelbėjų.

Pašaukimas į kunigystę negarantuoja, kad Evangelijos skelbėjas niekada nesuklys.

„Pašaukimas į kunigystę negarantuoja, kad Evangelijos skelbėjas niekada nesuklys – juk net apaštalas Petras Jėzaus kančios metu bailiai išsigynė savo Mokytojo. Labiausiai apgailėtinos yra seksualinės dvasininkų nuodėmės, kurios į šipulius sudaužo Evangelijos skelbėjų autoritetą ir linkusiems pamesti tikėjimą tampa argumentu, kad neverta tikėti į Dievą. Šiandien, kaip niekad anksčiau, kunigams reikia Dievo tautos palaikymo, kad dar ištikimiau ir uoliau skelbtų Kristaus žinią apie Dievo karalystę bei žmogaus laukiantį amžinąjį gyvenimą jo artumoje“, – sakė kardinolas, paragindamas melstis už kunigus ir naujus pašaukimus.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte