Prancūzas konditeris Bastien Blanc-Tailleur, kilęs iš Ansi (rytų Prancūzija), nuo 2015 m. kuria įspūdingus meniškus tortus, daugiausia skirtus vestuvėms. Birželio viduryje kulinarinis gidas „La Liste” jį pripažino kūrybiškiausiu konditeriu pasaulyje.
Ir iš tiesų, šio kulinaro darbai tiesiog priverčia netekti amo. Netgi sunku patikėti, kad tai tortai, ir, žinoma, gaila juos valgyti, rašo „Aleteia”.
Perfekcionistu pristatomas meno mylėtojas įsigijo Milano katedros planus, kad kuo tiksliau atitiktų miesto katedros architektūrines detales.
„Pagaminome labai architektūrišką tortą, – kūrybingasis konditeris pasakojo žurnalui „Elle à table”. – Atkūrėme visas detales, padarėme formas, išdrožėme visas arkadas, duris, skliautus…”.
Iš viso šiam daugiau nei du metrai aukščio vestuviniam tortui prireikė 800 valandų darbo. Jį sudaro 4 500 lipdinių iš cukraus ir net 3 500 cukrinių gėlių.
Ar norėtumėte tokio torto paragauti?