REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

JAV kongresmenas reikalauja įrodymų, kad Nikaragvos vyskupas R. Alvarezas vis dar gyvas

ŠaltinisCNA

JAV respublikonų atstovas Chrisas Smithas (Krisas Smitas) reikalauja, kad Nikaragvos diktatorius Danielis Ortega įrodytų, jog įkalintas katalikų vyskupas ir religijos laisvės gynėjas Rolando Álvarezas tebėra gyvas.

„Kadangi nėra jokių patikimų įrodymų apie vyskupo sveikatos būklę ar net apie tai, kad jis yra gyvas, – sakė jis, – raginu prezidentą Ortegą pateikti tarptautinei bendruomenei įrodymų, kad vyskupas Álvarezas vis dar gyvas.”

C. Smithas taip pat pareikalavo, jog Raudonajam Kryžiui būtų suteikta „neatidėliotina prieiga” prie Álvarezo, „kad galėtų nepriklausomai, be jokių apribojimų ir nedalyvaujant vyriausybės pareigūnams ar kalėjimo sargybiniams, ištirti jo sveikatą”.

Katalikas respublikonas iš Naujojo Džersio taip pat pakartojo savo birželio mėn. prašymą asmeniškai susitikti su Álvarezu Nikaragvoje.

Rolando Álvarezas / Soc. tinklų nuotr.

Atkaklus žmogaus ir religinių teisių gynėjas bei Ortegos diktatūros kritikas R. Álvarezas pirmą kartą namų arešto bausme buvo įkalintas 2022 m. rugpjūtį.

Dvasininkui atsisakius išvykti iš šalies, vėliau jis buvo nuteistas kalėti daugiau kaip 26 metus ir patalpintas į griežto režimo įstaigą, vadinamą „Modelo kalėjimu”.

Anot C. Smitho, šis kalėjimas yra pagarsėjęs dėl savo žiaurių sąlygų.

D. Ortega ne tik įkalino vieną iš svarbiausių Nikaragvos Bažnyčios balsų, bet ir ėmėsi vis priešiškesnių veiksmų prieš Katalikų Bažnyčią, įskaitant Vatikano pasiuntinio Nikaragvoje išsiuntimą, Bažnyčios turto konfiskavimą ir kelių religinių ordinų, tarp jų ir Gailestingumo misionierių, išsiuntimą.

D. Ortega taip pat suėmė ir ištrėmė šimtus religinių ir politinių disidentų, kurie priešinosi jo režimui.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte