REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Italijos vyskupas uždraudė neskiepytiems kunigams dalyti Komuniją

Šią savaitę įsigaliojo nauji Italijos vyriausybės apribojimai, draudžiantys neskiepytiems piliečiams įeiti į restoranus, viešąjį transportą, sporto sales, teatrus ir sporto renginius.

Italijos vyskupas uždraudė neskiepytiems kunigams ir pasauliečiams dalyti Komuniją, nes Italijoje griežtinami COVID-19 apribojimai. Pietų Italijos Teano-Calvi ir Alife-Caiazzo vyskupijos vyskupas Giacomo Cirulli (Džiakomas Čirulis) paskelbė laišką su naujomis taisyklėmis, kuriomis siekiama sustabdyti koronaviruso plitimą.

„Draudžiu kunigams, diakonams, vienuoliams ir pasauliečiams, kurie nėra paskiepyti, dalyti šv. Komuniją“, – rašė vyskupas. „Kalbėdamas apie skiepus, norėčiau priminti popiežiaus Pranciškaus žodžius: skiepytis yra meilės aktas. Padėti užtikrinti, kad dauguma žmonių pasiskiepytų, taip pat yra meilės aktas. Meilės sau, meilės šeimai ir draugams, meilės visoms tautoms“, – sakė jis.

Draudžiu kunigams, diakonams, vienuoliams ir pasauliečiams, kurie nėra paskiepyti, dalyti šv. Komuniją.

Laiške vyskupas Cirulli taip pat paskelbė, kad jo vyskupijoje sustabdoma visa asmeninė pastoracinė, katechetinė ir ugdomoji veikla. Prieš tapdamas kunigu vyskupas Cirulli Neapolyje baigė medicinos studijas. 69 – erių metų vyskupas 2020 m. lapkritį buvo hospitalizuotas dėl COVID-19 ir pasveiko.

Jis paprašė savo vyskupijos katalikų laikytis Italijos vyriausybės paskelbtų COVID-19 apribojimų.

„Dauguma problemų, su kuriomis šiandien susiduriame, kyla dėl to, kad yra neskiepytų žmonių“, – sausio 10 d. vakarinėje spaudos konferencijoje sakė ministras pirmininkas Mario Draghi (Mario Dragis).

Dauguma problemų, su kuriomis šiandien susiduriame, kyla dėl to, kad yra neskiepytų žmonių.

Praėjusį spalį M. Dragio vyriausybė nustatė, kad visi Italijos darbuotojai kiekvieną savaitę prieš įeidami į darbo vietą privalo pateikti skiepijimo įrodymą arba neigiamą koronaviruso testą. Praėjusią savaitę Italijos vyriausybė taip pat paskelbė, kad nuo vasario 15 d. įves privalomą skiepijimą visiems vyresniems nei 50 – ies metų asmenims, nepriklausomai nuo jų užimtumo.

Sveikatos priežiūros institucijų duomenimis, Italijoje yra paskiepyta daugiau kaip 86 proc. vyresnių nei 12 – os metų žmonių. Plintant COVID-19 omikron variantui, per pastarąsias penkias dienas Italijoje kasdien buvo užregistruojama daugiau kaip 100 000 naujų COVID-19 atvejų.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

5 KOMENTARAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte