REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Žaidynėse Paryžiuje lenkų kunigui uždrausta aukoti Mišias olimpiniame kaimelyje

ŠaltinisTYSOL.PL

Katalikų kunigas ir Lenkijos olimpinės rinktinės kapelionas Edwardas Pleny pareiškė, kad žaidynių organizatoriai uždraudė švęsti Mišias už sportininkus.

Daugiau kaip 20 metų Lenkijos sportininkų kapelionu dirbantis Edvardas Pleny išreiškė nusistebėjimą ir pasipiktinimą dėl religijos laisvės apribojimų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Katalikų kunigas susidūrė su netikėtais sunkumais, kurie jam buvo nemaloni staigmena, organizuojant Mišias už sportininkus.

Pasak Pleny, jam nebuvo leista aukoti Mišių olimpiniame kaimelyje, aiškinant, kad ten leidžiama tik melstis. Tokia situacija jį šokiravo, juolab kad ankstesnėse olimpinėse žaidynėse tokių apribojimų nebuvo.

„Šventosios Mišios daugeliui sportininkų yra ne tik malda, bet ir svarbus dvasinis ritualas. Negaliu suprasti, kodėl iš mūsų buvo atimta galimybė švęsti Eucharistiją“, – sakė kapelionas.

Jis pažymėjo, kad net Tokijo ir Pekino olimpinėse žaidynėse daugiausia nekrikščioniškose Japonijoje ir Kinijoje, nepaisant apribojimų dėl pandemijos, buvo galima organizuoti pamaldas, nors ir su apribojimais.

Pleny pabrėžė, kad daugeliui sportininkų tikėjimas atlieka svarbų vaidmenį gyvenime, ypač tokiais svarbiais momentais kaip olimpinės žaidynės, o tokie apribojimai kaip Paryžiuje gali turėti neigiamos įtakos sportininkų moralinei ir dvasinei gerovei.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte